The “Bridges to Japan” exhibit gives Indiana State Fair visitors a taste of some traditional daily dishes through a partnership of three Japanese eateries. The exhibition (open during the fair, 6-22 August) is devoted to the in-depth exploration of Japan and its connections with Indiana.
The Japanese food corner “Nihon Shokudo,” is a special area offering a variety of Japanese dishes, including Japanese pork cutlets, Japanese fried noodles, green tea ice cream, and sushi (including a new “deep-fried sushi” specialty).
“The team of Ocean World Restaurant (86th Street and Ditch Road), Sakura Restaurant (71st Street and Keystone Avenue), and One World Market (Castleton) have really gone beyond themselves to create the Japanese food corner, pulling in manpower from as far as Chicago and New York to staff what amounts to a major endeavor in serving Japanese food to thousands of fairgoers. Shoji Sato, Rocky Iwamoto and Shigenori Ito have been working for half a year to prepare a food corner in a building with less than ideal restaurant logistics, and I have to say, the ‘Nihon Shokudo’ food corner is serving some of the best Japanese food in Indy,” said Theresa Kulczak, executive director of the Japan-America Society of Indiana (a member of the Nationalities Council of Indiana).
Stan Suzuki, president of Indiana Packers Corporation in Delphi, which produces the “Indiana Kitchen” brand of pork products, has generously donated all of the pork served in the “Bridges to Japan” Exhibition. The ‘Katsu Curry’ dish features Kikkoman Corporation’s delicious new curry sauce. The Marukome company has donated miso soup to the Japanese food area.
Items on the menu in the “Bridges to Japan” food corner include:
* Kushi Katsu – Lightly “Panko” breaded pork kebabs. Also contains small green peppers with an optional lightly-flavored miso sauce.
* Katsu Curry – A very popular dish in Japan made by placing a lightly “panko” breaded pork cutlet on top of white rice, and covering it with curry sauce. Kikkoman Corporation has provided its newly- developed curry sauce for this delicious dish
* Deep-Fried Sushi – Shrimp tempura sushi rolls with a light curry seasoning. Deep fried and topped with spicy mayonnaise.
* Gyudon – Finely sliced paper-thin beef and onions on top of white rice.
* Yakisoba – A staple dish at festivals in Japan, yakisoba is made by grilling soba noodles, carrots, cabbage, and onions in a savory yakisoba sauce.
* Kakiage – Deep fried shrimp and vegetable tempura on udon noodles.
* Yakitori – Chicken kebabs grilled in a tasty yakitori sauce.
* Gyoza – Japanese style vegetable dumplings
* Miso Soup – A traditional soup consisting of a stock called “dashi” mixed in with softened miso paste.
* Edamame – Boiled soy beans seasoned with salt. A popular finger food in Japan.
For daily schedule of activities at the "Bridges to Japan", go online.
即日発表
伝統的な日本食を“日本への架け橋展”で
インディアナポリス - インディアナ・ステート・フェアで目新しく開催されている“日本への架け橋展”にて、訪問者は日本食(材)専門店3店の協力による日本の伝統的な日常の食事を楽しむことができる。“日本への架け橋展”は日本について、また日本とインディアナの関係について、楽しみながら日本文化を体験することを通して、深く知ることができるようになっている。“日本への架け橋展”では日本からのロボット、アニメや漫画の視聴エリア、伝統的な日本の畳の部屋、赤橋や、イングルダウ・グループ、リッチフィールド・ランドスケーピング、佐藤琢也先生によって製作された美しい日本庭園など、伝統的な日本、近代的な日本の両方を楽しむことができる。
日本食コーナー、“日本しょくどう”では様々な日本食を大変手ごろな値段で提供している。地元の人気レストラン、オーシャン・ワールド、櫻花レストラン、またワン・ワールド・マーケットによりフード・コーナーで販売されている物にはとんかつ(インディアナ州デルファイ市に在るインディアナ・パッカーズ・コーポレーションの提供により最高級の豚肉が使用されている)、焼きそば、抹茶アイスクリーム、寿司(新作“ディープ・フライド・スシ”)がある。
インディアナ日米協会専務理事、テレサ・コザック氏は「オーシャン・ワールド・レストラン(在86th StreetとDitch Road交差路)、櫻花レストラン(在71st StreetとKeystone Ave.交差路)、そしてワン・ワールド・マーケット(在キャッスルトン)の3店が総力を上げ、シカゴやニュー・ヨークからスタッフを動員、フェアの訪問者に日本食を提供し、日本食コーナーを盛り上げている。佐藤章二店長、岩本典久店長、伊東重徳店長の3名が建物の隅で理想的とは言えないロジスティクスの中、準備に半年をかけ、インディアナでも有数のおいしい日本食を提供している。」と語った。
“日本への架け橋展”で出される豚肉は全て“インディアナ・キッチン”の名で豚肉製品を製造する、インディアナ州デルファイ市にあるインディアナ・パッカーズ・コーポレーション(鈴木慎一郎会長兼CEO)の寛容な提供による。「鈴木氏によるとご提供された豚肉は最高級品で、串カツは大変おいしく柔らかく、文字通り、串から離れ口の中でとろけるようだ。今年度インディアナ・ステート・フェアのテーマ食材は豚肉であり、ここ、日本特別展で最高級の豚肉を使用したメニューが楽しめることは素晴らしい。」とコルザック氏は述べた。
“カツ・カレー”はキッコーマン・コーポレーションの美味なカレー・ソースと共に食べることができる。キッコーマンのカレー・ソースは缶詰ですぐ使うことができ、忙しいご家庭にはぴったりで、日本食材スーパーで購入することができる。
日本食コーナーで食べられる味噌汁はマルコメの寛容な提供による。
カルザック氏は「“日本しょくどう”のメニューに5ドル以上のものはなく、全て大変手ごろな価格となっている。日本しょくどうで購入できる日本食はインディアナ・ステート・フェア内で購入できる食品の中でも特に安価な部類に入ると確信している。」と語った。
“日本への架け橋展”のフード・コーナーのメニューは以下の通り:
* 串カツ
* カツ・カレー
* ディープ・フライド・スシ
* 牛丼
* 掻き揚げうどん
* 焼き鳥
* ギョウザ
* 味噌汁
* 枝豆
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